Világnézet / Vallás rovat

Linkajánló
Inkvizíció
Az inkvizíció a történelem során többször, többféleképp megvalósult intézmény, mely az úgynevezett eretnekek, tehát a vatikáni hivatalos nézethez képest másként gondolkozók és másként hívők és hitetlenek elleni fellépést tekintette feladatának.
Anthony de Mello: Hozd be a szegényeket
Anthony de Mello jezsuita atya könyveit vallásilag összetett környezetben írta, hogy más vallásúakat, agnosztikusokat és ateistákat segítsen lelki fejlődésükben.
Jézus arcai
A Szeged melletti faluban a nagybőjti lelkigyakorlatra mindig zsúfolásig megtelt a kápolna. Akkor, a nyolcvanas évek elején még nem épült fel a templom. Most meg lassan húsz esztendős lesz.
A lovak tisztelete
Nagyon fontos szerepet töltött be az ősi magyar hitben a lovak szerepe, különösen a táltos ló. Köztudott,hogy a magyar nép lovas nomád nép volt, és a lovakat óriási tisztelet és szeretet övezte. A ló és lovasa szinte egy volt.
A táltosok
Néhány gondolatot szeretnék megemlíteni a magyarságról, hogyan éltünk régen, szokásainkról, mely rég feledésbe merült vagy átalakult, és egy csipetnyi vallást is belevíve.
Május elseje
Május elseje régi pogány ünnepnek számított. A májusfa állítás szokása, és a zöldfarsang kötődik ehhez a naphoz. Az egyház velük szentesítette az ősi, nem keresztény hagyományokat.
A lélek éjszakája
A lélek éjszakája az anyagi tudat számára valódi kihívás, és arra kér, hogy legyünk transzcendentálisabbak.
Létezik? Nem létezik?
Két kis magzat beszélget egy anya hasában: Te hiszel a születés utáni életben?
1 2 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu