Világnézet / Természetvédelem rovat
Ateizmus - Vallás - Természetvédelem - Szkepticizmus

Linkajánló
Tervezz Erdővédő Plakátot!
Hobbid vagy munkád a rajzolás? Akkor most jól figyelj!Tervezz plakátot az erdők megmentésére, és nyerj értékes ajándékokat. A legjobb ötletek óriásplakátként és képeslapként is megjelennek 2007 tavaszán!
Elhunyt Peter Roberts nemzetközileg ismert és elismert állatvédő
Mély fájdalommal és szomorúsággal tudatjuk, hogy november 15-én elhunyt Peter Roberts, a Compassion in World Farming vezető nemzetközi gazdasági állatvédő szervezet alapítója és támogatója.
Papírtörlő vagy kézszárító?
Munkahelyemen a toaletten van elektromos kézszárító és papírtörölköző is. Melyiket gazdaságosabb, fenntarthatóbb használni? A cég szempontjából mindegy, hogy papírtörülköző, vagy kézszárító, ám a Föld, a fenntartható fejlődés szempontjából egyáltalán nem mindegy, mit is használunk.
Papír
A kilencvenes években örvendeztünk, hogy az egyre jobban terjed a számítástechnika, az Internet, az e-mailek, hiszen így egyre kevesebb papírt fogunk használni az irodákban. Ehelyett évről évre növekszik a felhasznált papír mennyisége.
Hűlt helyét találják a hernyóknak a légykapók
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hiába az évmilliók alatt kialakult, fejlett időzítési rendszer az élővilágban, ha a tápláléklánc alsóbb szintjein található szervezetek hamarabb válaszolnak például az európai hőmérséklet-emelkedésre.
Csempészvadászat
Évente 230 ezer majom, 4 millió madár, 10 millió hüllő és 10 millió orchidea esik áldozatul a nemzetközi állat- és növénykereskedelemnek. Segíts elkapni a lelkiismeretlen vadállat-csempészeket, és értékes ajándékokat nyerhetsz.
Zöldövezet Program: együtt a környezetért
A MOL-csoport az Ökotárs Alapítvány közreműködésével ismét meghirdette regionális környezetvédelmi pályázatát, hogy településeink még több és szebb zöldfelülettel gazdagodhassanak.
Elmarad a Critical Mass Budapest
A kerékpáros felvonulás rendezőiként szeretnénk elkerülni még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra.
legelső oldal előző oldal1 2 3 4 5 6 7 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu