Világnézet / Természetvédelem rovat
Ateizmus - Vallás - Természetvédelem - Szkepticizmus

Linkajánló
Kisvizeink védelme
A program célja a hazai kisméretű (legfeljebb hat hektáros) állóvizek feltérképezése, természetvédelmi szempontok alapján történő felmérése, védelme és újjáélesztése.
Mocsári teknős védelme
Programunkat 2002-ben indítottuk, amelynek célja, hogy hosszú távra biztosítsa a faj hazai fennmaradását. A mocsári teknős Magyarországon még viszonylag nagy számban él, ám a fajt számos veszély fenyegeti, egyedszáma csökken.
Hód-visszatelepítési program
Az 1996-ban indított Hód-visszatelepítési Programunk célja, hogy Európa legnagyobb testű rágcsálója ismét gazdagítsa hazánk élővilágát.
Nagyragadozók védelme: farkasok és hiúzok
A program fő célkitűzése a Magyarországon őshonos nagyragadozók visszatelepülésének elősegítése, élőhelyeik megóvása és a nagyragadozók megítélésének megváltoztatása.
TRAFFIC Közép-Kelet-Európai Program
A TRAFFIC szervezetet 25 éve azzal a céllal hozta létre a WWF és az IUCN , hogy a védett növény- és állatfajok kereskedelmének ellenőrzését biztosítsa.
Natura 2000
A Natura 2000 programot az Európai Unió indította a biológiai sokféleség csökkenésének megakadályozására.
Fajok és élőhelyek védelme
A WWF Magyarország az erdők, vizes élőhelyek védelme és mezőgazdasági területek biológiai sokféleségének megőrzése mellett egyes fajok védelmével is hozzájárul természeti kincseink megőrzéséhez.
Fóti-Somlyó
A fóti Somlyó-hegy egy részét rendkívüli természeti értékei miatt már 1952-ben védetté nyilvánították. A területen található csaknem 1500 lepkefaj közül a legismertebb a fóti boglárkalepke, amelyre Magyarországon először éppen itt bukkantak rá.
legelső oldal előző oldal1 2 3 4 5 6 7 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu