Világnézet / Természetvédelem rovat
Ateizmus - Vallás - Természetvédelem - Szkepticizmus

Linkajánló
A természetvédelem magasabb fokozatba kapcsol
Világszerte veszély fenyegeti az állatokat és az élőhelyeiket, melynek forrása legtöbbször az emberi civilizáció.
Közpénzből csináljuk az árvizeket
Alig vonult le a Dunán egy rendkívüli méretű árhullám, máris a tiszai árvíz veszélyeivel kell szembenéznünk. A WWF Magyarország ezért ismételten felhívja a szakpolitikusok figyelmét, hogy az árvízi védekezés alapelveivel van a baj.
Hosszú távú megoldás kell a katasztrófát okozó árvizek megelőzésére
A drámai helyzet ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy a természet rendjébe való túlzott és nem megfelelő beavatkozás beláthatatlan következményekkel jár. Vajon meddig folytatódik még, hogy újabb és újabb árvízrekordok dőlnek meg?
Hajózás nincs a Dráván, a kotrás mégis folyamatos
A Víz Világnapja alkalmából a WWF Magyarország felhívja a figyelmet a Dráván jelenleg is zajló természetrombolásra. Hazánk harmadik legnagyobb folyóján évtizedek óta nem jellemző a hajózás, mégis vízi útnak van kijelölve.
Ne féljünk a vadmadaraktól!
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország felhívja a figyelmet, hogy a madárinfluenza-járvány terjedésének a vadon élő vízimadarak is csak áldozatai, ne tekintsük őket bűnbaknak.
A dunai hajósok nem mélyítenék a folyót
A DDSG német-osztrák hajózási vállalat állásfoglalása szerint a folyami szállítás fejlesztéséhez nincs szükség a Duna további mélyítésére.
Lépéselőnyben a természetvédelem a Dráva horvát oldalán
A WWF Magyarország és a Dráva Szövetség üdvözli, hogy most megvalósulni látszik az, amiért évek óta küzdenek, azaz a Dráva horvát oldala is természetvédelmi oltalom alá kerül két éven belül.
A WWF külföldön
A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. A szervezet emblémaállata a Kínában őshonos, kihalás szélén álló óriáspanda.
legelső oldal előző oldal1 2 3 4 5 6 7 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu