Világnézet / Természetvédelem rovat
Ateizmus - Vallás - Természetvédelem - Szkepticizmus

Linkajánló
Tizenegy állat- és növényfajt fedeztek fel Vietnamban
Vietnam középső részén eddig ismeretlen kígyó-, lepke- és orchideafajokat fedeztek fel a kutatók - közölte a WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet.
A hazai növények és állatok is szenvednek a forróságtól
Az ilyen hőhullámok, mint amitől Európa most is szenved, gyakoribbá válnak a jövőben az éghajlatváltozás hatásai miatt. Sok hazai állat- és növényfaj sem tud alkalmazkodni az éghajlat gyors változásához, és egyedszámuk várhatóan csökken vagy kihalnak.
Jegesmedvebocs otthont keres
A globális felmelegedés következtében olvad a sarkvidék, a jegesmedvék otthona. Megmentésükért és a klímaváltozás lassításáért különleges eszközt vetett be a WWF: jegesmedve bocsoknak keresnek "virtuális" örökbefogadó szülőket.
Adj jövőt a Földnek!
Az idei Bayer Hungária természetvédelmi fotópályázat az energiaforrások végességére és a fiatal generációk felelősségére szeretné felhívni a figyelmet.
Az orángután is a tíz legveszélyeztetettebb fajok között van
A veszélyeztetett fajok kereskedelmével foglalkozó világtalálkozó előtt a WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet tízes listát állított össze azokból a fajokból, amelyek fennmaradását leginkább veszélyezteti a velük való kereskedelem.
Eltűnőben a világ tíz természeti csodája
Az Amazonastól a Himalájáig a világ tíz természeti csodája néz szembe a pusztulással, ha a klímaváltozás a jelenlegi ütemben folytatódik.
A 10 legveszélyeztetettebb folyó között a Duna
A WWF jelentése szerint a globális felmelegedés, a túlzott vízkivételek, a mederszabályozások és a szennyezések veszélyezteti Földünk nagy folyóit. A Dunát viszont az erőművek építése és a hajózás fejlesztéshez szükséges mederátalakítás fenyegeti.
Keresd a pandát a Google Earth térképein!
A mai naptól több mint 150 WWF projekt lesz kiemelten látható a Google Earth műholdas, Interneten keresztül elérhető digitális térképein. A térképek segítségével a jövőben még többet tudhatnak meg a környezettudatos érdeklődők a természetvédelmi problémákról és a WWF munkájáról.
1 2 3 4 5 6 7 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu